Wie zijn wij?
Zelf cadet worden!
De opleiding
Foto-album
Meer weten?
Ledensectie

vereniging selectie contact F. De Winne links

IACE (International Air Cadet Exchange)

Zoals je reeds kon lezen in de beschrijving van de opleiding, worden tijdens het derde jaar ca. 15 ŗ 20 cadetten geselecteerd om als 'ambassadeur' ons land te vertegenwoordigen in het buitenland. Dat gebeurt in het kader van een internationaal uitwisselingsprogramma bekend onder de naam IACE: International Air Cadet Exchange. Ieder land heeft immers zijn "air cadets".

En ook al zijn er enorme verschillen in de activiteiten van die organisaties, toch hebben ze allemaal één ding gemeen: ze willen jonge mensen dichter bij de luchtvaart brengen in een geest van teamwork.Om dit te onderstrepen komen er elk jaar een dertigtal buitenlandse cadetten naar België en vertrekken er een even groot aantal naar enkele van de deelnemende landen; zoals de Verenigde Staten, Zweden, Noorwegen, Israel, Nederland, Groot-Britannië, Zwitserland, Canada, Nieuw-Zeeland en CzekiŽ enz. 

Twee weken lang worden zij in het gastland rondgeleid op militaire bases, krijgen ze vaak de kans om zelf de lucht in te gaan en bezoeken ze de belangrijkste bezienswaardigheden. Erg belangrijk is het sociale contact. Zo verblijven de exchange cadetten vaak één of meerdere dagen in een gastgezin om echt de sfeer van de lokale cultuur te kunnen opsnuiven. Bovendien geeft de diversiteit in nationaliteit en afkomst een enorme rijkdom aan de contacten tussen de cadetten onderling.

De kosten voor deze reis worden - afgezien van een kleine bijdrage in de kleding - bijna volledig gedragen door de organisatie in samenwerking met de Lions Club van Hannuit.Dat de sfeer van zo'n uitwisseling iets heel speciaal is, hoeft geen betoog. Daarom vind je hieronder enkele links naar een paar IACE-landen.


 
Nederlands FranÁais English

© Belgian Air Cadets - All rights reserved.